Kerriepoeder

Buitensingel, 2286 KX Rijswijk, Nederland

Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Het woord kerrie is een verbastering van het Tamil-woord kari, wat saus betekent. In Nederland is kerrie doorgedrongen in allerlei kant-en-klare kerriesauzen en -poeders. De smaak van de vernederlandste kerrie is niet te vergelijken met de toepassing in originele Indiase kerriegerechten.
Kerrie wordt in India, Thailand, Indonesië, Engeland, Suriname en Nederland gebruikt. De scherpste kerriemengsels zijn afkomstig uit India, Madras en Kerala. In Thailand en India wordt naast gele kerrie ook een rode kerrie gebruikt, waarbij de rode kleur afkomstig is van rode pepers. Over het algemeen geldt: hoe roder, hoe heter.De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijngesneden ui en daarna pas de rest van de  groenten of vlees toegevoegd wordt.





ID: 9380
Gepubliceerd januari 8, 2023
Bekeken 7

Log in of maak een account om contact op te nemen met adverteerder 

Voeg toe aan favorieten
Voeg toe aan vergelijken

Het Kruiden Plein

Vragen of opmerkingen? Stuur via onze website een bericht of stuur een mailtje naar het volgende e-mail adres.
© 2023 Het Kruidenplein. Algemene voorwaarden. Privacy Policy. Gemaakt door Nano Web.